MENU

Number of Endorsement: 72249

Nationality: 226   (List)

Deklarasi Hari Kesadaran Internasional

Ngembangake Budaya Damai karo Cinta lan Nurani


Sawijining abad wis liwati wiwit pungkasan Perang Donya I, uga pitung dekade wiwit pungkasan Perang Dunia II; perusakan perang nglancarake aspirasi rakyat kanggo perdamaian. Kahanan kamanungsan sejatine ora bisa mandheg, nanging jagad isih tetep bingung.

Sinterkit lan saling gegandhèngan, kabeh warga donya dianjurake kanggo ngadhepi krisis internasional lan nasional kanthi welas asih, keberanian, lan kawicaksanan sejatine kanthi aktif ngupaya perdamaian lan keharmonisan lan uga rencana multi-menang kanggo ngasilake Ibu Bumi lan kabeh wong.

Katresnan lan perdamaian nyedhiyakake kesejahteraan rakyat ing donya, lan minangka landasan terpenting global. Kabeh warga donya dianjurake kanggo nurture katresnan ing atine supaya keseimbangan ing peningkatan pembangunan ekonomi, sosial, budaya, spiritual, teknologi, lan pendidikan.

Nurani yaiku sumur cinta; dadi penting kanggo awake nurani warga negara kanggo ningkatake katresnan, toleransi, nrima, lan ngati-ati ing kalangan wong, saéngga nambah persahabatan, ikatan keluarga, lan hubungan internasional, sing ndadekake masyarakat sing padha, supaya kabeh wong bisa kerja bebarengan kanggo kabecikan umum.

Budaya sing apik yaiku pondasiné kualitas pendidikan, sing penting kanggo pembangunan ekonomi sing lestari. Negara-negara didhukung kanggo ngembangake budaya nurani lan nggabungake aspek-aspek sing paling apik ing budaya lan sistem pendidikan liyane kanggo ningkatake perekonomian nasional.

Nalika mayoritas wong ngetutake nurani lan ngedumake nyawa kanggo nyebarake katresnan, ngopeni kahanan sing ana gayane tanpa beda, nggunakake kawicaksanan kanggo ngatasi konflik, lan maringi inspirasi marang wong liya kanggo nindakake uga, donya bisa entuk perdamaian.

Saiki, Federasi World Peace and Love ngumumake tanggal 5 April minangka "Hari Internasional Kuran" kanggo ngelingake wong kanggo ngrungokake atiné lan nyengkuyung wong-wong mau kanggo ngrayakake dina iki kanthi njupuk wektu kanggo refleksi diri kanthi tujuan kanggo mencapai tentreming batin , nyelenggarakake program pendidikan katresnan lan kalbu, lan nyengkuyung gencatan senjata universal kanggo nggampangake omongan tentrem supaya kabeh ati-ati bakal kasembadan lan donya bakal dadi tentrem.


Dr. Hong, Tao-Tze
President of the Federation of World Peace and Love

Global Launch on February 5, 2019, UNHQ


Endorse





Aku seneng nyatakake informasi ing ndhuwur ing situs iki. 
      

DECLARATION OF INTERNATIONAL DAY OF CONSCIENCE